Начало / Избори / Избори 2017 / Найден Зеленогорски: За нас приоритет е инвестицията в човека

Найден Зеленогорски: За нас приоритет е инвестицията в човека

За нас най-важна е инвестицията в човека, което означава инвестиции в образованието, културата, здравеопазването. Това заяви в Плевен водачът на листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” – Найден Зеленогорски. Българинът преди всичко трябва да бъде образован, културен и здрав, да бъде конкурентоспособен не  само в България, а и в рамките на ЕС, подчерта той. В предизборната си програма от коалицията предлагат средствата за образование да се повишат на около 4.5% от БВП, средствата за култура да се увеличат двойно,  а в областта на науката предложението име бюджетът да се увеличи до 1.5% от БВП.

Найден Зеленогорски  отбеляза направеното досега в областта на образованието и здравеопазването с подкрепата на министрите, избрани от РБ. Той подчерта, че със съдействието на министъра на образованието Меглена са осигурени около 2 млн. лева за инвестиции в училища от Плевен и региона, и са съхранени и развити училища за деца със специални потребности. Специално  той подчерта добрата си работа като народен представител със сегашното ръководство на Община Плевен. Има много значими европейски проекти, за които аз и колегите в НС ще трябва да помагаме на Община Плевен и на другите общини в региона, каза Зеленогорски, изразявайки убеденост, че ще са част от новия парламент.

Той посочи, че за коалицията от изключително значение е развитието на икономиката. „Ние не участвахме в наддаването за пенсии и заплати, на което 80% от хората не вярват, показват социологическите проучвания. Ние просто казахме, че трябва да се развива икономиката, да съхраним финансовата стабилност и на базата на това ще направим  всичко възможно да могат да бъдат повишени и доходите, социалните и майчински надбавки, и пенсиите”, изтъкна Зеленогорски. По думите му обещанията на БСП за повишение на доходите струват около 15 млрд. лв. За което трябва или да бъде изтеглен нов дълг от 15 млрд. лв., или да бъдат повишени всички данъци, каза той.

Кандидатът за депутат посочи, че заличаването на  дисбаланса между Северна и Южна България може да стане единствено чрез мощни  инвестиции в Северна България и по линията на бюджета, и по линията на европейско финансиране. Затова от коалицията си поставят като топ приоритет доизграждането на магистрала „Хемус” и изграждането на тунела под Шипка. Ще направим всичко възможно да се запази данъчната система каквато е в момента, допълни още Найден Зеленогорски.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...