Акценти
Начало / Избори / Избори 2017 / Найден Зеленогорски: В нормална държава институциите решават въпроса за намеса на чужди държави във вътрешните работи

Найден Зеленогорски: В нормална държава институциите решават въпроса за намеса на чужди държави във вътрешните работи

Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” са реагирали много сериозно пред президента на РБългария и министър-председателя с искане да бъдат затворени секциите в Турция, защото турското правителство се опитва да оказва влияние върху българските избори. Това каза тази вечер в Плевен Найден Зеленогорски, водач на листата на коалицията в Плевен. Зеленогорски заяви, че в нормална  държава, институциите трябва да решат въпроса за намесата на чужди държави в нашите вътрешни работи. Ние много сериозно се тревожим от ставащото в Турция, затова ще направим всичко възможно българските закони да бъдат спазвани, отбеляза Найден Зеленогорски..

Той подчерта, че присъствието на Реформаторския блок  в парламента, в което не се съмнява, защото последните проучвания  дават  на коалицията 5%, ще бъде гаранция, че България ще има дясно-центриско правителство и няма да бъде  извинение на ГЕРБ и БСП да направят съвместно правителство.  Това би било много опасно, защото тогава няма ясно разграничение на отговорностите, обясни Зеленогорски..

Той подчерта, че тяхната програма залага на инвестициите в човека.“Може да имаш всичките  сгради и магистрали на света, но ако нямаш здрава и образована нация, нямаш нищо. Затова ние ще положим усилия през следващите  четири години да има повече пари за образование, култура, здравеопазване, повече пари за национална сигурност”, каза водачът на листата.

„Наш  успех означава възможност за дясно-центриско правителство, което да продължи движението напред. Знам, че има  критики за стореното през последните две години, но беше направена важна стъпка в областта на съдебната реформа, значително намаля безработицата, фискалният резерв е 14 мрд.лв.  и за първи път има икономически растеж от около 3.5% и се надяваме, че този икономически растеж ще е устойчив и ще гарантира увеличаване дохода на хората и повече пари за важните сфери, за които говорих”, допълни още Зеленогорски.

По отношение на преференциите, той каза, че това е възможност ясно да се откроят хората в листата, които имат доверие. За нас мажоритарността е преференции без праг и тогава всяка  политическа сила ще може да бъде представена в парламента. Чистата мажоритарна система в държава като България би довела до максимум две-три  партии в българския парламент.

Коалиция „Реформаторски блок- Глас народен” подари тази вечер на плевенчани концерт с участието на плевенската група „Криминале” и на лидера на Глас народен – Светльо Витков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...