Акценти
Начало / Здравеопазване / Над 800 деца родени за 8 години след ин витро в МЦ КИРМ „Света Елисавета” – Плевен

Над 800 деца родени за 8 години след ин витро в МЦ КИРМ „Света Елисавета” – Плевен

 

834 деца са се родили за последните 8 години след ин витро процедура в МЦ КИРМ „Света Елисавета” – Плевен. Това съобщи пред медиите управителят на медицинския център доц. д-р Емилияна Конова на връх рождения ден на клиниката. За осемте години, откакто е основан центъра, общата успеваемост на ин витро процедурите е 48%, което над средното за страната, поясни още доц. Конова. 388 пък са децата, родени след ин витро процедура, финансирана от Фонд „Асистирана репродукция”.

Управителят на медицинския център уточни, че повечето пациенти, които прибягват до услугите на центъра, са на възраст над 40 години. Много от тях са от чужбина или от други градове в страната. Именно това е наложило разкриването на кабинет в Бургас, откъдето има много пациенти. Втори център се очаква да отвори врати в началото на лятото в Пловдив. Доц. Конова обясни, че това се дължи на факта, че броят на семействата от Македония, които търсят техните услуги, се е увеличил многократно. Разкривайки център в Южна България, ще се създадат по-достъпни условия за пациентите. Така посещенията до Плевен ще се свеждат само до тези за самата ин витро процедура. Към днешна дата всяка седмица 2-3 семейства от Македония посещават центъра за процедури, а така всички изследвания и прегледи ще се извършват много по-близо до родината им.

Управителят на медицинския център сподели още, че имат пациенти от четири континента и техният брой се увеличава непрестанно, като услугите им са търсени вече и от чужденци, а не само от българи, живеещи в чужбина. Най-добрата реклама е тази от доволните пациенти, които споделят с други нуждаещи се от лечение, обобщи доц. Конова.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...