Акценти
Начало / Общество / Над 80 читалища от областта се включват в днешния информационен ден против корупцията

Над 80 читалища от областта се включват в днешния информационен ден против корупцията

Втори информационен ден за противодействие на корупцията и активизиране на гражданската непримиримост към корупционните практики се организира днес в Плевн и областта. Инициативата е част от проект „Обединени срещу корупцията”, съфинансиран от Европейската комисия, по който работи ОДМВР – Плевен в партньорство на Полицейския инспекторат в област Олт, град Слатина, Република Румъния. В проекта участват полицейски структури от Румъния, България и Латвия. Събитието в Плевенски регион е организирано от директора на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катитинов, който е ръководител на проекта за българска страна.

Акцент в днешния информационен ден е темата за корупцията и необходимостта от обединени усилия на специализираните структури и гражданското общество за противодействието и ограничаването на последствията от нейното влияние, обясни Мариана Цветкова, говорител на ОДМВР-Плевен.  Разработени са материали, насочени към повишаване на информираността за корупцията –  плакати, флаери, брошури, ключодържатели, които ще бъдат раздадени в читалищата в област Плевен. В рекламната кампания ще се включат над 80 читалищни институции от областта. Ще се разяснява къде и как гражданите могат да сигнализират за корупционни действия.

Партньор на плевенската полиция е Сдружение Плевенски обществен фонд „Читалища“ – доказал успешно прилагане на превантивни практики за защита на гражданските права и достойнство, както и повишаване на чувството за сигурност на жителите в област Плевен.
Целта на проекта „Обединени срещу корупцията“ е да подпомогне развитието на общи инструменти за противодействие и борба с корупцията в Румъния, България и Латвия.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...