Начало / Общество / Над 80 проекта за целево финансиране разгледа Областният съвет за развитие

Над 80 проекта за целево финансиране разгледа Областният съвет за развитие

областен съвет за развитие

На заседание на Областния съвет за развитие, председателствано от областния управител на Плевен Ралица Добрева, бяха разгледани и определени ключовите проекти в Плевенска област, с които ще се кандидатства за целево финансиране. Целта е постигане на оптимален резултат по отношение развитието на областта и подобряване жизнения статус на нейните жители.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира изработването на целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападен планов район, в който влиза и Плевенска област. Това се прави в изпълнение на програмата на Правителството за стабилно развитие на Република България за периода 2014-2018 година.

Предложенията на общините и Областна администрация – Плевен включват повече от 80 проекта с областно, регионално и общинско значение. Съгласно решението на Областния съвет за развитие, те ще бъдат систематизирани и внесени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за включване в целенасочената инвестиционна програма.

 

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...