Начало / Крими / Над 700 кг тютюн и 112 кутии с цигари без бандерол иззеха плевенските полицаи

Над 700 кг тютюн и 112 кутии с цигари без бандерол иззеха плевенските полицаи

704.26 кг насипен тютюн и 112 кутии с цигари без акцизен бандерол иззеха плевенските полицаи. На 23 юли за времето от 9 часа до 16 часа в хода на специализирана операция по линия „Акцизи“ на пазара в Плевен са извършени проверки на 45-годишна, 32-годишен и 64-годишен, и тримата от село Буковлък. Иззети са пликове с 2.260 килограма насипен тютюн. Съставени са три акта за административни нарушения по Наредба № 14 на ОбС – Плевен.
На същата дата служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и група за охрана на масови мероприятия при ОДМВР – Плевен извършват проверка в дома на 57-годишна в село Буковлък. Намерени са 100 кутии с цигари без бандерол от марки и количества, както следва: „Raquel“ – 60 кутии, „Noname“ – 20 кутии, „American legend“ – 20 кутии, както и чанта, съдържаща 21 броя прозрачни пакета със сух насипен тютюн с общо тегло около 2 килограма. Установените акцизни стоки без бандерол са предадени с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.
Пак вчера около 09:30 часа при извършена проверка в имота на 67-годишен в град Койнаре, са открити в лятна кухня, 12 кутии с цигари от марка „Amerikan legend“ без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са предадени доброволно и се намират на съхранение в РУМВР – Червен бряг. По случая е образувана полицейска проверка за престъпление по чл.234 от НК. Работата продължава.
Около 13:30 часа на второстепенен път на подхода за картинг пистата посока Ловеч – Плевен служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен спират товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от 46-годишен от село Буковлък. В автомобила са установени 20 сезалени чувала, съдържащи тютюн с общо тегло около 700 кг. Извършен е оглед от главен разследващ полицай и нередовната стока е иззета. Водачът на „Форд“-а е заявил, че установената в автомобила листна маса е негова. За констатираното в хода на проверката е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК, с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на 106 400 лв.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...