Начало / Общество / Над 70 служители от Затвора в Белене днес излязоха на протест

Над 70 служители от Затвора в Белене днес излязоха на протест

Точно в 12 часа днес пред портала на Затвора в Белене над 70 служители излязоха на протест. Вместо да отбележат професионалния си празник, надзирателите  се събраха с искания за по-достойно заплащане и за по-добри условия на труд. „Нямаме повод да празнуваме, тъй като проблемите в системата се неглижират от години от политическото ръководство и управляващите”, заяви пред местен репортер Петър Николов, председател на местното синдикално дружество към Синдикат на служителите в затворите в България.

Протестиращите настояват за изравняване на някои социални плащания със служителите в системата на МВР, както и за повишаване на заплатите им. Според синдикалиста те са поставени в неравностойно положение в сектор „Сигурност” , особено след като за служителите на МВР бяха отпуснати допълнително 100 млн. лева.

Протестиращите от Затвор – Белене, както и колегите им от другите в затвори в страната, които днес също протестираха, се надяват да бъдат чути. „Ако искаме да стигнем европейските държави не само по цени, а и по други стандарти, трябва да бъде чут нашият глас. А и този на всички хора от секторите, които се борят за подобряване на общия статус на обществото”, заяви Олег Йорданов – заместник-председател на  Синдиката на служителите в затворите в Белене.

Днес стана ясно, че на 10 февруари в град Варна ще се проведе Общо събрание на Синдиката. Тогава ще бъде взето решение за дата, час и място на провеждане на национален протест.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...