Акценти
Начало / Култура / Над 7 000 са посетили Панорамата през вчерашния празничен ден

Над 7 000 са посетили Панорамата през вчерашния празничен ден

Панорама
Снимка: Фейсбук

По повод Националния празник на България – Трети март, Военноисторическите музеи по традиция отвориха врати за свободен достъп на посетители. Очаквано най-голям беше интересът на гражданите и гостите на Плевен към Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” Над седем хиляди души са преминали през залите на панорамата, сред тях гости от Русия и Финландия, информират от културната институция. Сред посетителите са били ученици от София и Плевен, младежи, загърнати с националния трибагреник, много млади семейства с децата си, за да им дадат първи уроци по родолюбие.

През целия ден не е спрял потокът от посетители и през другите музейни обекти. Над 1300 души са посетили  параклис мавзолей „Св.Георги Победоносец”, музей „Цар Освободител Александър ІІ” привлече вниманието на повече от 700 души, а експозиция „Плевенска епопея 1877 г.” в Регионалния исторически музей е разгледана от над 1500 жители и гости на град Плевен, съощават още от Военноисторическите музеи.

Големият брой посетители донякъде обяснява коментарите на недоволни граждани във Фейсбук, които е трябвало да чакат повече от час, за да влязат в Панорамата. И ако това не може да се избегне, може би е полезно да се чуе съветът им за по-добра информация. Ето какво пише един от хилядите, посетили Панорамата вчера: „Никой, повтарям – НИКОЙ не съобщи какво става, защо висим отвън, кога ще ни пуснат и дали ще отворят.Просто си седяхме като в добрия, стар соц на опашка за банани.Обидно беше някак си.Обидно, разочароващо и съвсем непразнично”.  А някои недоумяваха, защо в точно в този ден Костницата в Скобелевия парк не е отворена за посетители.

Въпроси, на които е добре да бъде обърнато внимание, предвид очаквано големия интерес, който ще предизвика пускането на панорамния асансьор в началото на месец април.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...