Акценти
Начало / Здравеопазване / Над 640 обекта са проверили здравните инспектори за месец в областта

Над 640 обекта са проверили здравните инспектори за месец в областта

Служители на дирекция Обществено здраве” на РЗИ – Плевен са извършили проверки в 644 обекта с обществено предназначение на територията на област Плевен. За установени несъответствия със здравните изисквания са издадени 7 предписания и са съставени 4 акта за административно нарушение. Два от актовете са за нередовна лична здравна документация, един за неизпълнено предписание и един за нарушаване на здравните изисквания, уточни д-р Ани Симеонова.

За месеца са извършени 272 проверки  по спазване забраната за тютюнопушене на закрити места. Наршения не са открити, съобщи д-р Симеонова. Няма регистрирани отклонения в качеството на питейната вода. Това показват данните от взетите 44 водни проби от 23 населени места.

През месеца служители на дирекция „Обществено здраве” се извършили проверки по системата RAPEX за наличие на опасни стоки. Направени са 45 проверки в търговската мрежа в област Плевен за 22 опасни продукта – обувки, детски играчки, артикули за коса и други. В хода на проверките посочените опасни стоки не са открити на територията на област Плевен, уточни д-р Ани Симеонова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...