Акценти
Начало / Култура / Над 60 рецитатори в тазгодишния конкурс „За него – Живота”

Над 60 рецитатори в тазгодишния конкурс „За него – Живота”

конкурс - рецитатори

В петото издание на Общинския рецитаторския конкурс „За него – Живота…” по стихове на Вапцаров, участваха над 60 рецитатори. Конкурсът се организира  по повод годишнината от рождението на поета от едноименното читалище, съвместно с Община Червен бряг. Специално жури в състав: Иванка Велкова – бивш преподавател и дългогодишен самодеец, Любослав Коларов – секретар на НЧ „Н. Й. Вапцаров-1908” и Мариана Георгиева – представител на Община Червен бряг оцени по предварителни критерии рецитаторските умения на участниците.

Те се състезавах в две категории – индивидуални и колективни участници, разпределени в четири възрастови групи.

В тазгодишното издание за първи път се включиха и рецитатори от училището от Долна Митрополия. Специални аплодисметни заслужиха и двамата невръстни изпълнители от ЦДГ „Бодра смяна” от Червен бряг. Петгодишният Преслав Денисов беше отличен със златен медал за изпълненито си на стихотворението „Машинист”.

Всеки участник получи грамота, а заелите призовите места пбяха отличени с медали. Специални плакети бяха връчени за груповите изпълнители от СОУ „Д-р Петър Берон” и ТГ „Васил Априлов”, както и на част от преподавателите, подготвили децата за конкурса.

конкурс-рецитатори

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...