Начало / Общество / Над 6 тона боклук събраха участниците в съботното почистване

Над 6 тона боклук събраха участниците в съботното почистване

Повече от 30 кубика боклук в контейнери и над 6 тона – в чували, събраха близо 700 участници в общинската инициатива „Да почистим Плевен”, която се проведе в събота. Статистиката показва още, че са били изразходени 600 чифта ръкавици, използвани са 1 200 човала и са били осигурени допълнително 50 контейнера. За съжаление не всички от тях са били напълнени – не защото няма боклуци, а защото нямаше достатъчно желаещи да почистват, със съжаление обобщи кметът проф. Димитър Стойков на днешния брифинг.

Той изказа благодарност на всички, които се отзоваха на апела за почистване на Плевен и изрази надежда, че в предстоящата национална инициатива „Да почистим България”, която е предвидена за 12 май, ще се включат много повече плевенчани.

Общинската акция беше подкрепена и от Областната управа, които чистиха в Кайлъка, заедно с 35 ученици от Младежки градски парламент, 25 студенти от локалната организация на Асоциация на студентите медици в България и 35 служители от Пожарна безопасност за защита на населението.  По идея на областния управител Иван Новкиришки допълнителна група действа в района на азовир Тотлебенов вал.

В Скобелевия парк дейдтваха активистите на ГЕРБ.

Тази седмица комисия от Общината ще определи и трите най-добре почистени междублокови пространства, за да дари на стопаните им цветя и храсти, с които да оформят цветни градинки между блоковете.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...