Акценти
Начало / Икономика / Над 5000 нарушения в плевенски фирми за девет месеца

Над 5000 нарушения в плевенски фирми за девет месеца

5038 нарушения в предприятия на територията на региона са констатирали деветимата инспектори от Областната инспекция по труда. Статистиката за деветте месеца от началото на тази година огласи директорът на Инспекцията – Борис Петков на днешната пресконференция в пресклуба на БТА. Той уточни, че около 2400 от нарушенията са за неспазване на правилата за безопасност на труда, а останалите – за пропуски при изпълнението на трудовото законодателство.

1281 проверки на фирми са извършили инспекторите през споменатия период на 2017 г. „Някои от предприятията са проверявани по два пъти, защото при предишни инспекции в тях са установени нарушения и са дадени предписания за отстраняването им. След това сме проверили дали са изпълнени“, обясни Петков. Той разкри, че наред с планираните инспекции са извършени и още 187 след сигнали на граждани.

Утре е Ден на отворени врати /от 9:00 до 17:30 часа/ в Областната инспекция по труда в Плевен. Инициативата е по повод 110-годишнината от създаването у нас на държавен орган. „Каним работници, работодатели, бъдещи работници, всички граждани да дойдат и да се запознаят с работата ни. При нас няма нищо скрито. Нека хората не си мислят, че само дебнем къде да направим проверка и да налагаме санкции. Смятам, че ще е интересно да се види какво точно вършим. Служителите ни трябва да са максимално подготвени, защото контролират изпълнението на над 300 /рекорден брой/ нормативни актове и законодателни мерки“, заяви Борис Петков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...