Акценти
Начало / Новините в снимки / Над 500 пяха патриотични песни под Панорамата /снимки и видео/

Над 500 пяха патриотични песни под Панорамата /снимки и видео/

Над 500 плевенчани се събраха тази вечер в подножието на Панорамата, за да се включат в патриотичната инициатива на сдружение „Рицари без броня” за масово изпълнение на песента за Райна Княгиня – „Кой уши байряка”. За събитието един от символите на Плевен беше осветен в цветовете на българското знаме.

Проявата започна със звука на Сто каба гайди под десетки развети трибагреници. След това водещият подкани събралите се да запеят заедно „Хубава си, моя горо”,  последвана от мощното изпълнение на „Кой уши байряка”. Танцьори от клуб „Веселяци” бяха подготвили специална хореография, с която допълнително заредиха с емоция атмосферата. Проехтяха възгласи „България”, „Българи, юнаци”.

IMG_3758панорама

После, под настъпващата октомврийска вечер, стотиците гласове на мъже, жени деца се обединиха в изпълнението на Химна на България.

Прозвуча и една от най-красивите песни на нашия съгражданин Емил Димитров – „Моя страна, моя България”.

Повече от половин час продължи събитието, което продължи с изпълнения отново на патриотични песни. За финал всички се хванаха на Дунавско хоро.  И пак Сто каба гайди екнаха над Скобелевия парк и Мъртвата долина.

IMG_3771веселяци

IMG_3786веселяци

IMG_3793хора

IMG_3796хоро

IMG_3794флашмоб

IMG_3757хора

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...