Акценти
Начало / Крими / Над 50 кубика незаконно отсечени дърва засякоха полицаи при специализирана акция

Над 50 кубика незаконно отсечени дърва засякоха полицаи при специализирана акция

При мащабна акция срещу незаконна сеч полицаи от Долни Дъбник са засекли над 50 куб незаконно добита дървесинаАкцията е проведена на 20 юни в частни домове в Долни Дъбник, информират от пресцентъра на МВР – Плевен. В къщата на 44-годишна са намерени 5 куб.м дървесина от дъб, без контролна марка и документи за законния й произход.  В двора на 47-годишна са открити 5 куб.м дървесина от дъб без документи за законния й произход. При проверка на друг адрес са намерени  8 куб.м дървесина от дъб без контролна марка и документи за законния й произход. Ползвател на имота е 77-годишна. По случаите са образувани досъдебни производства. Работа продължават разследващи полицаи.

В хода на специализираната опиерация е започнато бързо полицейско производство срещу 51-годишен. В двора му са открити  31 куб. м незаконна дървесина от дъб.
Проверките ще продължат.
Също на 20 юни полицаи са засекли двама нарушители по време на незаконна сеч в   месността „Бранище“ в землището на село Шияково. Заловените – 22-годишна и 15-годишен,  са от Гулянци. Заловените са с няколко заявителски материали в полицията.. При извършения оглед  е установено, че са  отрязали около 3  куб. метра  липови  дърва. По случая е образувано досъдебно производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...