Акценти
Начало / Образование / Над 400 бъдещи студенти от Плевен проявиха интерес към европейско изложение за образование в чужбина

Над 400 бъдещи студенти от Плевен проявиха интерес към европейско изложение за образование в чужбина

дарби европейско изложение

Над 400 бъдещи студенти от Плевен проявиха интерес към двадесетото „Европейско изложение отворени врати за образование в чужбина”, което се провежда днес, 29 септември, от 14 до 18 часа в читалище „Съгласие“ в града. Изложението вече посети София, Бургас и Варна. То предоставя изчерпателни информация за най–престижните учебни заведения в Европа и Америка и среща младите хора със специалисти и представители на чуждестранни университети.

Организаторите предлагат безплатни консултации за кандидат-студентите, които са свързани с подготовката на документи и подробна информация за различните специалности. Великобритания затваря приема до 15 октомври за своите топ университети Оксфорд и Кеймбридж, стана ясно по време на срещата. Бяха представени и различни новости в сферата на висшето образование. Например в Германия вече всички такси са паднали, но това означава, че критериите при приема са завишени. Германия и Австрия са сред най-търсените дестинации от българските кандидат-студенти, тъй като те оценяват не само образователната система, но и социалния живот и възможностите за реализация, които дава дадената икономика.

дарби европейско изложение

Посетителите имат възможност да подадат документите си на място, да посетят специално организираните безплатни семинари и презентации, насочени към по–добрата кариерна ориентация, и да проведат преки срещи с оторизирани представители на елитни западни университети. Всеки посетител на Изложението има възможност да направи пробен ДАРБИ Кариерен тест, а с предварително записване да си направи и пълна кариерна ориентация. Тестът се отнася единствено до персоналните способности на кандидат-студента и е изцяло в улеснение на бъдещия му избор на професия, която да го удовлетворява, тъй като разкрива личностните характеристики.

За семействата са предвидени семинари за родители, които ги ориентират във финансовата рамка. Предвидени са и презентации на отделните дестинации: Франция, Германия, Холандия, Белгия, Великобритания, Швейцария.

дарби европейски изложение

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...