Акценти
Начало / Образование / Над 40 човека на дискусия за образованието в Плевен

Над 40 човека на дискусия за образованието в Плевен

През изминалата седмица Заедно в час гостува в град Плевен със събитие под надслов “преОБРАЗОВАНИЕ”. На събитието присъстваха повече от 40 човека, а основната тема за дискусия бяха проблемите в образованието в региона и в цяла България. Участниците обсъждаха и конкретни казуси на ученици на учители по програма Заедно в час, като предложиха решения на сериозни социални и образователни проблеми.

На събитието присъстваха и завършили учители по програмата, които разказаха за преживяванията и предизвикателствата си в училище. Те отговаряха на въпросите на гостите и заедно с тях дискутираха възможни решения и следващи стъпки относно своите казуси от класната стая.

За първа година фондацията започва активната си работа в областта и очаква кандидатурите на социално ангажираните хора в нея до 1 май на www.zaednovchas.bg.

Заедно в час е неправителствена организация, чиятo мисия е да осигури достъп на всяко дете в България до качествено образование, независимо кое училище посещава, в кое населено място живее и какви са финансовите възможности на неговите родители. Фондацията постига своята мисия, като подбира и подготвя способни и амбициозни хора да бъдат мотивиращи учители и лидери в българската образователна система и общество. Всеки един от тях успешно подкрепя своите ученици да развият максимално потенциала си и да променят нагласите си към своя собствен успех и желание за личностно и професионално развитие. Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...