Акценти
Начало / Култура / Над 40 участници показаха народните си носии на Пролетния бал в Радомирци

Над 40 участници показаха народните си носии на Пролетния бал в Радомирци

Вчера, за седма поредна година, в село Радомирци се проведе традиционният Пролетен бал. Участниците в бала трябва да представят характерни за населеното си място национални носии. Целта е да се представят облеклата на нашите баби и дядовци, да се покаже красотата на българската национална носия и да направи присъстващите съпричастни към магията на времето и символиката, която те съхраняват в себе си през годините, както и изкуството на изработката им.

Както всяка година и тази се проведе конкурс за най-красива северняшка носия – деца, мъже и жени. Записалите се участници бяха над 40, а най-голям интерес имаше сред децата. След дълго заседаване, председателят на комисията – Христо Гешов даде първото място сред жените на представителка от с. Телиш, която беше облечена като булка, а сред мъжете първо място отиде в с. Рупци.

Радомирци пролетен бал 1

Организатори на събитието са НЧ „Огняна 1899“ и Кметство с. Радомирци, със съдействието на Община Червен бряг.

Гости на мероприятието бяха Красимир Каракачанов – народен представител и лидер на ПП ВМРО, инж. Данаил Вълов – ммет на Община Червен бряг, инж. Ивайло Иванов – председател на Общински съвет, д-р Калин Поповски – общински съветник в гр. Плевен и областен председател на ВМРО за област Плевен, съобщават от пресцентъра на Община Червен бряг.

Снимки: Община Червен бряг

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...