Акценти
Начало / Общество / Над 300 потребители са подали заявление за ползване на почасови социални услуги

Над 300 потребители са подали заявление за ползване на почасови социални услуги

307 заявления за потребители са постъпили до крайния срок по проект „Разкриване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда“. Това стана ясно по време на редовната оперативка на общинската администрация. Центърът за почасови услуги ще помага на възрастни и хора с увреждания в Плевен. Над 280 са доставчиците, които са проявили интерес към проекта.

Срокът за изпълнение на проекта е 25 месеца, а този на предоставяне на услугите – 18 месеца.

Проектът „Разкриване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда” ще предлага прилагането на комплексен подход за предоставяне на интегрирани почасови социални услуги на територията на град Плевен. Целева група на проекта ще са хора с увреждания и техните семейства, както и хора над 65 г., с ограничение или невъзможност за самообслужване. Чрез проекта ще се предоставят интегрирани услуги за хората с невъзможност за самообслужване, както и за хора с увреждания, чрез съчетаване на комплексни действия в посока на осигуряване на дългосрочна грижа, включително социални, здравни и психологически, в общността и/или в домашна среда; ще се оказва подкрепа за организиране на ежедневието и създаване на условия за социални контакти.

Общата стойност на проекта е в размер на 499 881,88 лв., а началото на предоставянето на услугите трябва да бъде поставено на 01.08.2016 г. (индикативно) и да приключи на 31.12.2017 г., като предстои удължаване до 28.02.2018 г..

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...