Начало / Общество / Над 300 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж

Над 300 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж

Над 300 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж. Превалявания от сняг има в почти цяла Северна България – в областите Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Русе, като на места покривката е 5-10 сантиметра. По-слаб снеговалеж има в областите Силистра, Бургас и Хасково.

Ограничение на движението към този час има на път II-35 Троян – Кърнаре. Въведена е забрана за движение на товарни МПС над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета.

Пътищата се почистват и обработват с химически вещества и сол против обледяване, за да се осигури безопасното пътуване. Необходимо е шофьорите да карат внимателно с повишено внимание и по-ниска скорост, съобразена с пътните условия, без да предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства застрашава безопасността на всички останали.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...