Акценти
Начало / Последни новини / Над 300 деца участваха в лекоатлетически празник в Плевен

Над 300 деца участваха в лекоатлетически празник в Плевен

Над 300 деца събра проведения Спортен празник на леката атлетика на закритата лекоатлетическа писта /до стадион „Плевен“/. Проявата организираха СКЛА Феникс 2004 и веригата за спортни артикули Декатлон, която беше спонсор на празника. Почти всички участници /от 10 г. до 18 г./ бяха плевенчани с изключение на малка група от Враца. Състезателите бяха разпределени в пет възрастови групи. По-малките /до 14 г./ се конкурираха в две дисциплини – 60 метра гладко бягане и скок дължина от място. При по-големите /15-18 г./ заданията бяха – бягане 60 м и скок дължина със засилване. Проведе се и щафета 2 х 50 метра, в която всеки екип беше съставен от дете и възрастен. В празника участваха и децата от СКЛА Феникс 2004, които тренират по програмата „Спорт за децата в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта. Победителите в отделните възрастови групи бяха наградени със спортни раници. Всеки участник бе удостоен с грамота.

Големите награди – 3 велосипеда, 5 комплекта ролери, 6 спортни часовника и над 20 спортни раници, осигурени от спонсора бяха разиграни на томбола.

Празникът уважиха кметът на Община Плевен – Георг Спартански, заместникът му Иван Кюлджийски и главния експерт за Плевен на Министерството на младежта и спорта – Атанас Кършев.

„Получи се изключително емоционален празник – деца и родители вложиха много ентусиазъм. Надявам се да сме запалили по леката атлетика и въобще спорта, както малките, така и възрастните. Това беше замисъла ни, а не провеждане на чисто състезание. Именно за това не акцентирахме толкова на резултатите. Мисля, че организацията ни беше на ниво щом няма възражения. Готови сме пак да направим подобни прояви, защото те са полезни за доброто здраве на нашите деца, стига да има желаещи спонсори“, коментира президента и треньор на СКЛА Феникс 2004 /Плевен/ – Светослав Топузов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...