Акценти
Начало / На фокус / Над 30 000 лева събра на първия си благотворителен бал Лайънс клуб „Огледало” (галерия)

Над 30 000 лева събра на първия си благотворителен бал Лайънс клуб „Огледало” (галерия)

Първи благотворителен бал организираха дамите от Лайънс клуб Плевен „Огледало”, по време на който се състоя официалната церемония по чартирането на клуба към семейството на Лайън клубовете. Благотворителната вечер бе в елегантно украсения ресторант „Ростов” в Плевен.

Официални гости, подкрепили събитието бяха: Слободан Вукичевич – паст дистрикт управител на Лайънс груп Дистрикт 132 Македония и координатор на Лайънс клубовене, Горан Спирковски – председател на Лайънс клуб „Св. Панталеймон”,  Светослав Иванов – директор по членството Лайънс зона България и паст президент на Лайънс клуб „Св.Иван Рилски” – София, Златко Танев – секретар на Лайънс зона България и паст президент на Лайънс клуб „Тракия” – Стара Загора, г-н Георгиев – втори дистрикт управител на Дистрикт 130 България, Катя  Калфова – президент на Лаъйнс клуб София – „Диамант”, Бисер Богданов – президент на Лайънс клуб Плевен, президенти на Лайънс клубове в страната, народният представител Стефан Бурджев, общински съветници, представители на академичната общност и други.

Вечерта започна с тържествената церемония по чартирането на Лайънс клуб Плевен „Огледало”, по време на която дамите от клуб „Огледало” положиха тържествената клетва за пълноправно членство в семейството на Лайънс. Церемонията по въвеждане в членство води Слободан Вукичевич. Целите на Лайън интернешънъл и Етичния кодекс на Лайънс интернешенъл пред новите членове прочете Катя Калфова – президент на Лайънс клуб София – „Диамант”, който е кръстник на новочартирания плевенски клуб „Огледало”. Церемонията завърши с полагане на клетва от всички дами членове на Лайънс клуб Плевен „Огледало”.

„За нас е чест да бъдем част от най-голямата хуманитарна организация и сме нетърпеливи да започнем дейността си. Нека покажем на всички истинския  смисъл на вдъхновяващото мото на асоциацията: „Ние служим”, каза Мариета Павлова – първи чарт президент на Лайънс клуб „Огледало”. Тя благодари на всички, уважили техния благотворителен бал и подкрепили по този начин благотворителната дейност на клуба и станали част от неговата програма „12 месеца – 12 каузи”.

От първия благотворителен бал на Лайътс клуб Плевен „Огледало” бяха събрани 30 430 лева. Те ще бъдат в подкрепа на първата благотворителна кауза от програмата – подобряване на социалната среда в детското и онкологичното отделение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен. Средствата са събрани от благотворителни покани за над 300 гости, томбола и благотворителен търг. Най-голям дарител стана бизнесменът Антон Георгиев, който закупи на търга картина на художника Владимир Тулешков за 1 300 лв. Сред големите дарители е и Лайънс клуб Плевен, който предостави сума от 1 000 лв. в подкрепа на благотворителната кауза на дамите.

Водещ и специален гост на вечерта беше Люси Дяковска, която внесе много емоция с неизчерпаемата си енергия и блестящите си изпълнения. Специален поздрав към новоприетите членове в семейството на Лайънс клубовете и гостите на вечерта поднесоха артистите от Северняшки ансамбъл „Иван Вълев”. Официалната част на вечерта завърши с разрязването на огромна торта с логото на Лайънс клуб.

Следваща Предишна
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...