Акценти
Начало / Крими / Над 3 200 къса цигари иззети при акции в Плевен, Белене, Долни Дъбник и Червен бряг

Над 3 200 къса цигари иззети при акции в Плевен, Белене, Долни Дъбник и Червен бряг

При акция на полицията в Плевен, Белене, Долни Дъбник и Червен бряг са иззети 3260 къса цигари без акцизен бандерол и 1 килограм насипен тютюн, съобщават от МВР Плевен.. Проверките са извършени в търговски обекти и частни домове. На 15 септември  2016 година в град Долни Дъбник при проверка в хранителен магазин са намерени 73 кутии цигари без бандерол. Цигарите са предадени с протокол за доброволно предаване  на служители от Митническо бюро – Плевен за отношение.
Същия ден за времето от 10 часа до 12 часа при проверки в района на пазара в Плевен са иззети 20 кутии цигари от двама незаконни търговци от Буковлък. Откритите количества цигари са предадени доброволно от двамата, за което са съставени съответните протоколи като са снети и писмени сведения от тях по случая. Извършва се проверка, по която продължава работа полицейски инспектор.
На 15 септември 2016 година в 11 часа при проверка в дома на 70-годишна в град Белене е намерена чанта, съдържаща 1 кг насипен тютюн. Нередовната стока е предадена с протокол за доброволно предаване. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Левски. Продължава работа за изяснаване на случая за престъпление по чл. 234  от НК.          
В хода на специализирана операция на 15 септември 2016 година около 12.15 часа е извършена проверка в търговски обект – кафе-аперитив в град Червен бряг. В кошче са намерени 70 кутии  с цигари без български акцизен бандерол.  По случая работата продължава. За престъпление по чл.234, ал.1 от НК е уведомен районен прокурор.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...