Акценти
Начало / Икономика / Над 3 100 са подадените до момента корпоративни данъчни декларации в НАП – Плевен

Над 3 100 са подадените до момента корпоративни данъчни декларации в НАП – Плевен

декларация НАПДо 11 март в офиса  на НАП Плевен са приети общо  3 164  броя годишни декларации за облагане с корпоративни данъци. 68 на сто от тях са подадени по електронен път, подписани с електронен подпис. До момента за страната в Агенцията са изпратени общо 103 000 е-декларации. Очаква се, до изтичането на крайния срок – 31 март 2015 г., в НАП да постъпят общо (по електронен път и на хартия) около 400 000 формуляри. Това съобщиха от плевенския офис на приходната агенция.

От напомнят, че Годишната декларация по чл.92 от Закона за корпоративното подоходно облагане данък са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2014 година. Те попълват отделен формуляр – образец 1010а. В него фирмите декларират, че за предишната година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи съгласно счетоводното законодателство. Към тази декларация не се прилага годишен отчет за дейността.  Декларациите се подават в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет.  Адресът на офис на НАП Плевен е ул.Дойран № 43. Образец на декларацията за облагане с корпоративни данъци може да бъде намерен на интернет страницата – www.nap.bg, както и във всички офиси на Агенцията в страната.

31 март е и крайният срок, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...