Акценти
Начало / Образование / Над 22 млн. лева ще постъпят за образователна инфраструктура  в Плевен

Над 22 млн. лева ще постъпят за образователна инфраструктура  в Плевен

Професинални гимназии в Плевен ще получат близо 10 млн. лева за инфраструктурни проекти. От тях по 2 млн. лв. са за ПГ по електроника и химични технологии, ПГ по механоелектротехника, 1 млн.400 хил.лв. за ДФСГ „Интелект”, 1 млн.240 хил. лв. за ПГ по транспорт, 1 млн. 062 хил.лв. са за ПГ по туризъм, 573 хил.лв. за ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, ПГ по строителство и архитектура ще получи 1 млн.092 хил. лв.

Бенефициент по проектите (без ДФСГ „Интелект“), за които училищата ще получат посочените средства, е МОН и там ще бъдат одобрявани проектите. От Община Плевен са готови да окажат експертна помощ на училищата по подготовката на документацията.

Заедно с предвидените в областта на образованието близо 10 млн. лв. по ОП „Региони в растеж” и 1 млн.лв., отпуснати от правителството за Математическата гимназия и 312 хил.лв. за НУ „Патриарх Евтимий”,  в училищата от община Плевен за образователна инфраструктура ще бъдат получени над 22 млн.лева, които ще се усвояват от догодина, обявиха днес на оперативка в Община Плевен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...