Акценти
Начало / Крими / Над 18 000 моторни средства провериха пътните полицаи в цялата страна

Над 18 000 моторни средства провериха пътните полицаи в цялата страна

Пътни полицаи са проверили над 18 хиляди моторни средства в рамките на проведената операция на TISPOL, съобщават от пресцентъра на МВР. Засиленият контрол на пътното движение се осъществи в периода 14 – 20 март на територията на всички държави-членки на европейската организация.

В рамките на проведена кампания по линия на TISPOL, на територията на страната бяха проверени 18 359 моторни превозни средства. Проверките бяха съсредоточени върху използването на обезопасителните колани от водачи и пътници в моторни превозни средства, на детските обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите, както и на обезопасителните каски от мотористи и техните спътници. Пътните полицаи провеждаха контрол и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилите.

В хода на операцията са установени общо 494 нарушения, свързани за неизползване на обезопасителни колани от водачите и пътниците в МПС, а в 51 случая – неизползване на детски обезопасителни системи.
По време на акцията са проверени и 292 моториста, установени са 225 нарушения свързани с неизползването на обезопасителни каски.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...