Акценти
Начало / Икономика / Над 170 фирми от цял свят ще участват в Пчеларското изложение в Плевен

Над 170 фирми от цял свят ще участват в Пчеларското изложение в Плевен

XVI изложение-договаряне Пчеларство – Плевен 2018 ще бъде открито на 8 февруари. В него ще вземат участие над 170 фирми от 22 държави. Това съобщиха днес на пресконференция организаторите на изложението от „Партнерс експо” ООД и Областния пчеларски съюз – Плевен. В рамките на четири дни на щандовете в Мания тауър ще бъде показано огромно разнообразие от мед и пчелни продукти, материали и техника, свързани с пчеларството. На щанд на Областния пчеларски съюз ще се предлага за дегустация мед, произведен в нашия регион. Целта ни е да накараме хората да консумират повече мед, защото страната ни е на едно от последните места по консумация на този ценен за здравето продукт, подчерта Юлиян Станчев, председател на Областния пчеларски съюз в Плевен.

Както обичайно изложението ще има богата съпътстваща програма. Тя предвижда възможности за дискутиране на значими за сектора теми, представени от водещи лектори от страната и чужбина, обясни Румен Балински,  зам.-организационен секретар на Областния пчеларски съюз.

„Подкрепата на държавата за това важно за бранша събитие е повече от показателен за усилията за стимулиране на бранша, защото един от значимите резултати от него е възможността за пряко договаряне и представяне на водещи тенденции и практики в сектор пчеларство”, отбеляза областният управител Мирослав Петров, който е патрон на форума заедно с министъра на земеделието.

Изложението ще бъде открито официално в 10 часа на 8 февруари от зам.-министъра на земеделието Вергиния Кръстева.

 В последния ден на изложението на 11 февруари, неделя, ще бъдат връчени и традиционните награди. Най-добрият пчелар ще бъде удостоен с наградата на областния управител. Ще бъдат обявени и победителите в конкурса за детска рисунка. Тази година за участие в него свои творби са изпратили над 200 малки художници от цялата страна, съобщи Мариета Георгиева от „Партнерс експо” .

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...