Акценти
Начало / Образование / Над 170 участници в първия онлайн фото конкурс „Нека бъде светлина“

Над 170 участници в първия онлайн фото конкурс „Нека бъде светлина“

При изключително голям интерес приключи първият Национален онлайн фото конкурс “Нека бъде светлина”, посветен на Международният ден на светлината-16 май. Конкурса се организира от Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, с. Байкал, община Долна Митрополия и Съюз на физиците в България (СФБ).
Темата на конкурса провокира 174 деца, ученици и младежи от 4 до 18 години от цялата страна да изразят своето отношение към светлината. Те са „запечатали“ по неповторим и оригинален начин своят поглед към светлината около нас, освен красивите природни пейзажи с изгреви и залези, много участници са уловили красиви природни явления, свързани със светлината – дъга, слънчево хало, отражение и пречупване на светлината, дори и частично Лунно затъмнение.
Творбите са класирани в 2 направления (общински детски градини и училища и детски градини и училища от страната), в 4 възрастови групи: детски градини, 1 – 4 клас, 5 – 7 клас и 8 – 12 клас. Журито определи специална награда от името на СФБ във всяка възрастова категория и направление, колективни грамоти  за най-активно участие и поощрителни за останалите участници.
С всички получени снимки ще бъде експонирана специална изложба по време на отложената за есента 48-ма Национална конференция по физика в гр. София.
Всички участници ще получат грамоти за участие, а класираните на първо, второ и трето място и подаръци от името на кмета на община Долна Митрополия – Поля Цоновска. Подаръците за специалната награда на Съюза на физиците в България са осигурени от СФБ. Те ще бъдат изпратени по пощата на адреса на детските градини и училища.
Идеята на организаторите е конкурсът да се провежда ежегодно, като се разшири обхвата на участниците, включвайки и студенти.
Протокола от журирането може да бъде видян на официалната страница на Общински център за извънучилищни дейности с. Байкал във фейсбук и на интернет страницата на община Долна Митрополия.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...