Акценти
Начало / Общество / Над 150 фирми от цял свят ще участват в 13-то изложение „Пчелари – Плевен 2015”

Над 150 фирми от цял свят ще участват в 13-то изложение „Пчелари – Плевен 2015”

Picture 009

Над 150 фирми и организации от цял свят, представящи последните новости в областта на пчеларството ще вземат участие в 13-то Международно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2015”, което ще се проведе от 12 до 15 февруари в нашия град.

Това информираха днес на пресконференция организаторите на изложението „Партнерс експо” и Областен пчеларски съюз – Плевен, което се провежда  под патронажа на Министерството на земеделието и храните и Областния управител на Плевен.

Изложението ще бъде открито от 10 часа на 12 февруари в Търговски център „Мания тауар” от председателя на Народното събрание Цецка Цачева и министъра на земеделието Десислава Танева.

В най-голямото пчеларско изложение в Европа посетители и гости ще могат да видят, договорят и купят продукти на водещи български и международни производители и дистрибутори в бранша.

Богата съпътстваща програма включва лекции и дискусии по актуални теми в областта на пчеларството. Световна тенденция е пчелите да намаляват, загубите в България са около 30 на сто, заяви доц. Юлиян Станчев, председател на Областния пчеларски съюз в Плевен. Изложението в Плевен е място за дискутиране на проблемите и намиране решение за бъдещето, посочи той и допълни, че темата с опазване на пчелните семейства и проблемите на екологията, които имат пряко отношение към живота на пчелните семейства ще са сред основните в дискусиите.

Пчеларското изложение ще приключи на 15 февруари с традиционната церемония по връчване на Голямата награда – плакет „Крило на успеха”, и призове за най-перспективен млад пчелар на 2014 г., най-атрактивно представяне на изложението, за нов пчелен продукт и други. Наградите са осигурени от Областна администрация- Плевен. Награди ще бъдат връчени и на малките творци, представили се най-добре в конкурса  за детско творчество „Пчеларството-екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...