Акценти
Начало / Образование / Над 150 студенти от страната ще участват във Фестивал на медицинските университети в Плевен

Над 150 студенти от страната ще участват във Фестивал на медицинските университети в Плевен

В годината на 45-годишния юбилей на Медицински университет град Плевен ще се превърне в международна сцена на студентското художествено творчество. На 10 и 11 май 2019 г. висшето училище ще бъде домакин на Третия национален студентски фестивал на медицинските университети. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен  Георг Спартански и е част от програмата, посветена на Празника на Плевен.
Националният студентски форум ще привлече в град Плевен над 150 представители на академичната и студентската общности от медицинските висши училища в цялата страна – МУ-София, МУ-Варна, МУ-Пловдив и Медицински факултет на Тракийски университет – Стара Загора.
Студентският художествен форум, чийто домакин и организатор е Медицински университет – Плевен, ще се проведе под мотото „Духовност и творчество“. Студентският фестивал ще стартира на 10 май  в 18.30 часа с празнично шествие и представяне на участниците на площад „Възраждане“.

Специална изненада за гостите на МУ-Плевен и града ще бъде уникално светлинно шоу на Параклис-мавзолей „Свети Георги Победоносец“  на 10 май от 22 часа по повод на 45-тата годишнина на висшето училище и Фестивала.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...