Акценти
Начало / Общество / Над 150 са старите изоставени автомобили на територията на Плевен

Над 150 са старите изоставени автомобили на територията на Плевен

Над 150 са излезлите от употреба стари автомобили на територията на Плевен, паркирани пред и около жилищните блокове и по улиците. Най-голям е техният брой в жк „Дружба” – 45, следван от централната градска част – 39, Девети квартал – 30, в района между бул. „Христо Ботев” и ул. „Ген. Атанас Стефанов” /„Хемус”/ и жк „Кайлъка” описаните стари МПС-та са 30, най-малко са в жк „Сторгозия” – 9, съобщават от пресцентъра на Община Плевен.

В тази връзка кметът Георг Спартански ще внесе за разглеждане на предстоящата сесия предложение за приемане на Наредба за изменение на Наредба № 2, Раздел четвърти, в който е разписана процедурата за предаване, съхранение и манипулиране с излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/.

Предвидено е на територията на град Плевен да се определи площадка или център за разкомплектоване на ИУМПС. До момента не е осигурен подходящ за дейността общински терен, затова е стартирана процедура за сключването на договор с външно за общината юридическо лице, оператор на временна площадка – паркинг. В сега действащата наредба е записано, че доставеното МПС се съхранява в продължение на 60 календарни дни. Според кмета този срок е неоправдано дълъг и с оглед недопускане на прекомерно струпване на ИУМПС на площадките на операторите той предлага срокът да бъде намален на 14 календарни дни.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...