Акценти
Начало / Общество / Над 150 деца се включиха в честването на 24 май в Левски

Над 150 деца се включиха в честването на 24 май в Левски

24 май Левски

С химна на славянските просветители, светите братя Кирил и Методий, започна най-светлият български празник в Левски – Деня българската просвета и култура и на славянската писменост, информират от пресцентъра на Общината. Тържествено бяха изнесени и знамената на петте училища в Левски. Над 150 деца и ученици от училищата и детските градини в общината сътвориха жизнерадостен, красив празник  със стихове, песни и танци на откритата сцена пред Общината.

Любка Александрова 24 май

Кметът Любка Александрова честити празника на всички учители, културни дейци, ученици, родители и граждани. „Това е празник не само на професионално ангажираните в културата, образованието и науката, а на всички българи. Да знаеш родния си език е много повече от грамотност и образованост, повече дори от идентичност. Това е нашата гаранция за настоящето и бъдещето. Буквите, думите, словото са нашата сила, искреност и мъдрост. Затова днес с истинска радост казвам много важната дума „Благодаря”, че го имаме този празник на духовността,че го помним и го носим сърцата си”, посочи тя. И добави, че както в България, така и в Левски има умни, млади и можещи хора и тяхната мисия е да творят на родния ни език и да го обогатяват.

24 май Левски

В празничния концерт участваха Духовият оркестър на града, деца от подготвителната група на ОДЗ”Локомотив”, Мажоретният състав при Общината, ученици от НУ”Христо Ботев” – Левски, вокалните групи „Лира” и ”Усмивка” при ОУ”М.Горки”,  вокална група ”Фортисимо” при СОУ”К.Попов” с ръководител Ивона Първанова и други.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...