Начало / Образование / Над 15 200 ученици от област Плевен отново са в клас

Над 15 200 ученици от област Плевен отново са в клас

От днес, 6 декември, над 15 200 ученици от област Плевен отново влязоха присъствено в класните стаи. В 97 образователни институции, в паралелки от първи до дванадесети клас, ще се провеждат присъствени занятия след тестване на учениците с щадящи неинвазивни тестове за COVID-19.

Нараства борят на желаещите да се завърнат в клас от началния етап на основната образователна степен, като тази седмица вече се тестват 5900 малки ученици.

Присъствено обучение в следствие на тестване са 9300 ученици от прогимназиален и гимназиален етап.

Учениците ще се тестват в училище веднъж седмично в началото на първия присъствен учебен ден. Отсъствалите в деня за изследване ще бъдат проверявани в първия ден, в който идват на училище. Изключение се прави за децата със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи.

Информирани са учителите, учениците и родителите за организацията в присъствения образователен процес в общините със заболеваемост на 250 на 100 000 население.

Днес в общините Искър и Никопол учениците стъпват в клас без необходимост от тестване, поради ниския процент на заболеваемост по 250 на 100 000 население. По последни данни на РЗИ-Плевен това ще се промени от утре. Причината е повишаване в стойността на заболеваемост над 250 на 100 000 население. Общините ще бъдат обезпечени с неинвазивни тестове в рамките на деня.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...