Акценти
Начало / Крими / Над 13 600 къса цигари иззети при акция в Комарево и Искър

Над 13 600 къса цигари иззети при акция в Комарево и Искър

цигариПри полицейска операция за ограничаване на разпостранението на акцизни стоки без бандерол на 14 април в Комарево и Искър са открити и иззети 13 680 къса незаконни цигари. В Комарево са открити 200 къса незаконни цигари в кафе-аперитив в селото. Цигарите са предадени с протокол за доброволно предаване от управителя и се намират на съхранение в РУП – Долна Митрополия.

В хода на акцията е извършена проверка и в магазин в град Искър. Там са открити 27 кутии с цигари без акцизен бандерол от различни марки. При последваща проверка в жилище, обитавано от 43-годишната управителка са установени още 647 броя кутии с цигари без бандерол. По време на проверката жената е заявила, че намерените в търговски обект и в жилището и акцизните стоки са нейни и съответно ги е предала с протокол за доброволно предаване. За случаите са уведомени съответно дежурни прокурори в Плевен и Кнежа. По случая в Искър е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...