Акценти
Начало / Образование / Над 120 ученици посетиха Медицинския университет в Деня на кандидат-студента

Над 120 ученици посетиха Медицинския университет в Деня на кандидат-студента

KSK_1 (1)

Над 120 ученици посетиха Медицинския университет – Плевен в Деня на кандидат-студента, който се състоя вчера, информираха от висшето училище за infopleven. Инициативата се провежда за 6-та поредна година в рамките на Кандидатстудентска кампания 2014. Висшето училище отвори врати, за да посрещне ученици от гимназиите в града и региона от последните класове на обучение, техните учители и родители.

KSK_2

Всички бъдещи кандидат-студенти, които са се насочили да изучават медицина или друга здравна специалност, имаха възможност да се запознаят със структурата на университета, с ръководството, с условията за кандидатстване и балообразуване, с графика на конкурсните изпити и материалната база. Бяха представени нововъведенията в кампанията – предварителни кандидатстудентски изпити, електронно подаване на документи и др.

Бъдещите студенти се срещнаха с председателя на Студентския съвет и изявени студенти на Медицинския университет в Плевен и имаха възможност да зададат въпросите си към комисиите за оценяване на конкурсните работи по биология и химия.

Учениците посетиха библиотеката на университета и Музей „Анатомия”.

KSK_3

Днес отново има събитие във висшето училище. Факултетът по медицина организира Тържествена промоция на чуждестранните лекари от Випуск 2014. Празникът ще се състои от 15.00 ч в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център. В него ще се включат близките на дипломантите, преподавателите, студентите и служители на висшето училище.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение по специалност „Медицина” на английски език 19 чуждестранни студенти от Випуск 2014 на Факултет „Медицина” придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на випуска е много добър, с висок брой отличници – петима, като 4 са от Индия и една гражданка на Колумбия.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...