Акценти
Начало / Общество / Над 12 милиона лева за ремонт на улици тази година

Над 12 милиона лева за ремонт на улици тази година

Основен ремонт на бул. „Георги Кочев” в участъка от жп надлеза до разклона за „Метро” започва веднага, щом времетопозволи, съобщи на брифинг зам.-кметът по териториалното развитие Антон Босилков. Той е съгласуван с ВиК, откъдето по график подменят водопроводната мрежа, за да не се налага разкопаване на вече ремонтирания булевард. Освен пълно преасфалтиране е предвидено изграждане на тротоари и реконструкция на разделителната ивица по протежение на платното. За ремонта ще са необходими 1 млн. 800 хил. лв, осигурени от оперативната програма „Регионално развитие”. По същата програма ще бъдат ремонтирани още две улици в Плевен – ул. „Хемус” и ул. „Гренадерска” (от бул. Д. Попов” до бул. „Г. Кочев”), за общата сума от 1 млн. 570 хил.лв. На ул. „Хемус” ще бъде поставен и пешеходен светофар на кръстовището с ул. „Добрич”, като идеята е той да обслужва и велоалеята, когато стигне дотам, поясни г-н Босилков.

Със средства от инвестиционния кредит ще започне работа по изграждане на тротоари на ул. „Самуил” и ремонт на най-тежките участъци по платното. Заложените средства са 400 хил. лв., 470 хил. лв. пък са предвидени за ул. „Българска авиация”.

В централната градска част ще продължи започналия в края на миналата година ремонт на малките улички зад Административния съд. Това са ул. „Морава”, ул. „Даме Груев”, ул. „Дрин”, ул. „Бунтовник”. Там освен подмяна на уличната настика ще се изграждат и тротоари.

За текущи ремонти и кърпежи на най-тежко пострадали участъци от уличната мрежа след тежката зима Общината е предвидила 2 млн. лв. собствени приходи, уточни г-н Босилков.

За  осигуряване на безопасността на движението – поставяне на мантинели, маркировка и сигнализация, заделените средства са 292 хил. лв. За ремонт на улици в селата от общината средствата са 300 хил.лв.

Общо за ремонт на уличната мрежа и за тротоари тази година общинската администрация е заложила бюджет от 12 млн. 800 хил. лв.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...