Акценти
Начало / Култура / Над 100 деца от Школата по спортни танци „Зорая” излизат на сцената на ДКТ”Иван Радоев”

Над 100 деца от Школата по спортни танци „Зорая” излизат на сцената на ДКТ”Иван Радоев”

Зорая

Над 100 деца от Школата по спортни танци „Зорая” при читалище „Христо Ботев” ще излязат на сцената на Драматично-куклен театър ”Иван Радоев” за своя традиционен концерт в края на творческия сезон. Събитието ще е на 20 юни от 18, 30 часа. Малките таланти са на възраст от 4 до 18 години, а техен ръководител е Десислава Йовелинова. Събитието е посветено на 55 години от основаването на читалище „Христо Ботев“, информира секретарят Мария Венкова.

Тъй като зала „Катя Попова” вече е тясна за многобройните участници в представлението, тази година то ще се състои в много по-голямата и красива зала на Драматичния театър. Входът за всички желаещи да се докоснат до танцовото изкуство е свободен.

Танците и атрактивните нови костюми, с които ще се представят артистите, се пазят в тайна от роднини, близки и почитатели, за да е пълна изненадата. Всяка възрастова група ще се представи с по няколко танца, които са създадени специално за годишния концерт.

Зорая

Школата по спортни танци „Зорая” съществува от 2004 г., като в началото в нея се обучават 10 деца. По традиция всяка година децата имат 2 големи концерта – годишен (в края на учебната година) и коледен. Освен това танцьорите от напредналите групи участват и в много други концерти и мероприятия от културния живот на града.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...