Акценти
Начало / Крими / Над 1 000 къса контрабандни цигари заловени при поредната полицейска акция

Над 1 000 къса контрабандни цигари заловени при поредната полицейска акция

На 15 август в област Плевен са проведени няколко специализирани полицейски операции, при които са открити поредните количества  контрабандни цигари, съобщават от полицията в Плевен. Едната от проверките е извършена  на територията на кооперативен пазар в град Плевен, при която  в лек автомобил „Форд Мондео“ – комби са установени 58  кутии с цигари без бандерол от известни марки. Ползвател на автомобила е 41-годишна от село Буковлък.

Другата специализирана операция е проведена в Белене. В хода на акцията е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген голф“ с водач 24-годишен от Плевен с криминални прояви, неосъждан. В багажника на автомобила са открити пет стека – 1000 къса, цигари без акцизен бандерол.
Пак на 15 август в жк „Дружба” служители на Първо  РУП-Плевен са спрели за проверка 23-годишен, в когото открили 14 кутии контрабандни цигари. А при проверка на 43-годишен от село Поликраище, област Велико Търново, са намерени 150 кутии с цигари без бандерол. Уведомено е Митническо бюро – Свищов. Образувано е бързо производство и е уведомен е прокурор. Продължава работа разследващ митнически инспектор при ТМУ-Свищов.

Всички намерени цигари са иззети с протокол.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...