Начало / Крими / Над половин тон тютюн е 20 760 цигари иззели вчера полицаите

Над половин тон тютюн е 20 760 цигари иззели вчера полицаите

Плевенски полицаи са иззели вчера 526 килограма нарязан тютюн и 20760 къса цигари без акцизен бандерол, съобщиха органите на реда. Около 15:30 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Базова научно-техническа лаборатория и разследващ полицай при ОД на МВР – Плевен са извършили проверки в абонатно помещение към вход на жилищна кооперация в Плевен. Пред помещението е установен 40-годишен, живеещ в същия блок. При претърсване са намерени 31 черни полиетиленови чувала, съдържащи нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 308 кг. и 1005 кутии с цигари без бандерол с марка „Murati“. Нередовната стока е иззета и предстои назначаване на експертизи. Пред полицаите 40-годишният е заявил, че тютюневите изделия са негови. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 20 август 2019 година в 07.45 часа полицаи са извършили проверки в търговски обекти в село Бреница.  В магазин за хранителни стоки са установени да се държат 23 кутии с цигари от марка „Karelia“ 100 mm и 10 кутии с цигари от марка „Muratti“ 80 mm. Кутиите били без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване от управителя. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Кнежа. По случая е образувана преписка за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работата продължава служител от сектор „Икономическа полиция“.

Около 17:30 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Базова научно-техническа лаборатория и РУ – Долна Митрополия са претърсили обор – стопанска постройка в село Комарево. В момент на рязане на тютюн са установени 18-годишен, 16-годишен, 26-годишен, 27-годишен и 24-годишен, и петимата от село Буковлък. От помещението са иззети инсталация за запарване и нарязване на тютюн /казани, газови бутилки, горелки, машина за рязане на тютюн/, нарязана жълто кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн, тютюн на листа и електронна везна. Установено количество нарязана листна маса и тютюн на листа е около 218 кг.  Лицата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Работата продължава.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...