Начало / Последни новини / Надежда Рачева и Даниел Анков се разминаха победите в Стара Загора

Надежда Рачева и Даниел Анков се разминаха победите в Стара Загора

Плевенчаните Надежда Рачева и Даниел Анков не успяха да вземат златните медали в 17-ото издание на международния лекоатлетически турнир „Самарско знаме” в Стара Загора. Вместо това двамата станаха подгласници на победителите в своите дисциплини и заслужиха парични премия от по 600 лева. /За първо място наградата бе 1000 лв, а за трето 400 лв./ Предварителните прогнози, че бившата спринтьорка на плевенския Спартак и треньора Пенко Козарски ще триумфира на 100 метра не се потвърдиха. Сръбкинята Николета Симич финишира първа за 11,82 секунди. Надя го направи за 12,00 сек, и стигна само до сребърния медал.

Рачева участва и в дългия спринт на 400 м. В него обаче не намери място дори в призовата тройка. Тя пресече финала за 56,50 сек. и завърши четвърта. Първа е сръбската рекордьорка Тамара Салашки – 52,34 сек., следвана от туркинята Мерием Касап – 54,99 сек., а трета е българката Полина Тодорова – 56,47 сек.

Бившият състезател на Спартак – Даниел Анков бе фаворита в скока на дължина. В най-добрия си опит той скочи 7.29 м и остана втори. Адашът му Даниел Добрев се поздрави с победата, скачайки 7,55 метра.

Снимка: atletikabg.com

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...