Акценти
Начало / Общество / Наградиха финалистите в играта „Сливи за смет” на Община Левски

Наградиха финалистите в играта „Сливи за смет” на Община Левски

Проект „Зелено училище. Предай нататък познанието” на Община Левски официално беше завършен на 29 август . С този проект Общината участва в четвъртото издание на конкурса на ЕКОПАК  „Най-зелена община -2018” и спечели наградата „Най-зелена община”.

 „Радвам се на това, което обобщаваме като резултати всички ние, които бяхме на зелено училище. Резултати, благодарение на сърцатата работа от идеята до финала  на Вероника Славова , която за мен е Грийнпийс” за Левски. Разбира се и на цялата администрация  ангажирана по-един или друг начин”, каза кметът на град Левски Любка Александрова и благодари на ЕКОПАК за подкрепата при реализирането на проекта.

В проекта са включени повече от 200 домакинства, които са посещавали организираното зелено училище.

Кметът на общината поздрави всички   участвали с душа и сърце в дейностите по проекта, който  е успял да включи повече от 6 000 души на територията на общината. „Участници, които разбраха колко е важно да се рециклират всички отпадъци от бита и колко много пестим от това –  средства, ресурси и енергия”, подчерта Александрова.

В откритите уроци са участвали 171 ученици и 98 деца от учебните заведения на град Левски и село Обнова. В щафетата „Предай нататък познанието” вече преминали обучение предаваха наученото на  своите приятели, близки и членове на семейството, на съседи и роднини.

В играта „Сливи за смет” на финала стигнаха 28 души с общо 2 181 кг  разделно събран отпадък . Всички те получиха награда ваучери за храна на стойност 30 лв.

Награждаването беше първата проява от програмата на Панаирни дни – Левски 2019. Веднага след церемонията започна концертът на Ицо Хазарта.

Снимки: Община Левски

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...