Начало / Култура / Наградиха регионалните победители в конкурса на Алианц България за живопис, скулптура и графика

Наградиха регионалните победители в конкурса на Алианц България за живопис, скулптура и графика

За четвърти път ХГ „Илия Бешков” в Плевен е домакин на регионална изложба от Националния конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика. Изложбата беше открита снощи в присъствието на представители на организаторите на конкурса, домакините и много местни творци. Изложбата беше открита от директора на галерията Антония Караиванова, която подчерта, че подобни форми за меценатство са изключително нужни на българските творци в трудното време, в което все пак успяват да работят и създават изкуство.

Участниците в изложбата бяха поздравени и от зам.-кмета Милен Яков, който благодари на организаторите за подкрепата, която оказват на местни творци.

Според регламента на конкурса бяха обявени наградените автори от регионалната изложба-конкурс и номинациите за участие в заключителната национална изложба в София. Професионално жури с председател проф. Ивайло Мирчев определи носителите на награди и номинираните автори.

В раздел живопис наградата на Алианц България получи Иван Велчев – Йово за творбата „Последен бряг” (Посвещение). С номинации за участие в заключителната изложба-конкурс в раздел живопис са отличени Майя Ананиева, Бисера Вълева, Хинко Хинков.

В раздел скулптура наградата бе присъдена на Цено Ценов за творбата „С мисъл за човека”. С номинации в този раздел са Митко Събев, Николай Гърков, Красимир Яков.

В раздел графика награда не бе присъдена.

Откриването на изложбата се превърна в истински синтез на изкуствата с изпълненията на Роберт Абрашев, чиято китара внесе музикален цвят в колорита на платната.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...