Начало / Последни новини / Наградиха Радослав Панталеев със специален приз на Фондация „Български спорт“

Наградиха Радослав Панталеев със специален приз на Фондация „Български спорт“

Възпитаникът на Боксов клуб Спартак /Плевен/ и настоящ състезател на столичния ЦСКА – Радослав Панталеев днес бе награден със специален приз на Фондация „Български спорт“. Бронзовият медалист /в категорията до 91 кг/ от световното първенство за мъже получи поредното признание на официалната церемония в Националната художествена галерия Двореца в София. Отличието му от шампионата на планетата е първо за мъжкия бокс на България от десет години. За последно такъв спечели друг плевенски боксьор – Детелин Далаклиев, който през 2009 г. стана световен шампион в Милано (Италия).

През тази година, освен успеха в Русия, Радослав постигна победи във всички състезания, в които участва.

Наред с него, със специален приз на Фондация „Български спорт“ бяха удостоени още европейският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев, световният вицешампион по кану-каяк Ангел Кодинов и европейският шампион по бокс в различни възрастови групи Уилям Чолов.

Биатлонистът Владимир Илиев заслужи приза „Спортен Икар“ за 2019 година на Фондация „Български спорт“. Той спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплината на 20 километра на световното първенство в Йостерсунд (Швеция).

На церемонията награди бяха връчени в още девет категории.

Председателят на БОК Стефка Костадинова удостои с медали, плакети и грамоти ветерани и треньори за принос към спорта и олимпийското движение в България, както и навършилите кръгли годишнини бивши водещи спортисти и специалисти.

Грамоти получиха медалистите от Европейските игри в Минск и от Европейския младежки олимпийски фестивал в Баку, а с плакети бяха наградени техните треньори.

Снимка: Sportal.bg

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...