Акценти
Начало / Образование / Наградиха победителите от конкурса „Млад преводач“

Наградиха победителите от конкурса „Млад преводач“

 

IMG_1204млад преводач

В Чуждестранния отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски” на 25 май бяха наградени победителите от финалния кръг на конкурса „Млад преводач”. Конкурсът е  посветен на 180-годишнината от рождението на големия американски писател Марк Твен. Победителите бяха излъчени следдва тура. В първия от тях взеха участие всички възпитаници на Образователен център “Комлед“ от нива В2 и С1. Те се състезаваха върху откъси от „Автобиография“ и на база на преводаческите им умения за втория тур бяха излъчени съответно 7 финалисти от ниво В2 и 9 – от ниво С1.

IMG_1206млад преводач

Във втория етап на конкурса финалистите превеждаха откъси от любимите за всички деца, независимо от възрастта им, романи „Приключенията на Том Сойер“ и „Приключенията на Хъкълбери Фин“. Крайното класиране по нива е, както следва:

Ниво В2: Първо място: Анастасия Станчева Радева

                   Второ място: Никол Стоянова Коцева

                   Трето място: Ирина Живкова Гочева

Ниво С1:  Първо място: Георги Димитров Тодоров

                    Второ място: Илина Руменова Христова

                Трето място: Виктор Викторов Андров

Всички участници в конкурса бяха отличени с грамоти от Регионалната библиотека, връчени от директорката Ани Михова, а победителите получиха специални подаръци от управителя на Образователен център „Комлед“ – Петя Василева. Класиралите се на първо място бяха наградени с електронни книги,  а следващите ги в класирането, съответно с ваучери за покупки от плевенски книжарници.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...