Начало / Образование / Наградата на херцог Единбург представят днес в Регионалната библиотека в Плевен

Наградата на херцог Единбург представят днес в Регионалната библиотека в Плевен

Международната награда на херцога на Единбург  е програма за личностно развитие на млади хора, съчетаваща практически опит и развиването на умения, в резултат на което младежите стават отговорни граждани на света. Международната награда за млади хора е утвърдила се във времето световно призната програма за развиване на умения и личностни качества на младите хора чрез активно използване на свободното им време. Над 8 милиона младежи от повече от 140 страни са участвали и продължават да участват в програмата от нейното създаване през 1956 година.

 В България наградата е програма за личностно развитие за всеки между 14 и 24 години. В нейните рамки всеки, който се включи, ще има  възможността да развие уменията си, да повиши физическата си активност, да вземе участие в доброволчески дейности и да планира и реализира приключенско пътуване.

Повече подробности за Международната награда на херцога на Единбург може да научите днес от 11 часа в Камерната зала на Регионална библиотека „Христо Смирненски” в Плевен.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...