Начало / Крими / Нагли крадци отмъкнаха 70 000 лева от медицински център и 2 500 евро от автосервиз в Плевен

Нагли крадци отмъкнаха 70 000 лева от медицински център и 2 500 евро от автосервиз в Плевен

Поредни нагли грабежи са извършени в Плевен и този път за хиляди левове. За това съобщиха от Нова ТВ в предаването „Здравей, България“ тази сутрин. В рубриката „Дръжте крадеца” бяха излъчени кадри, на които се вижда как двама мъже отмъкват цяла каса с 2500 евро от плевенски автосервиз.

Дръзкият обир е заснет от охранителни камери в нощта на 17 април. Три дни по-късно по идентичен начин е задигната каса със 70 000 лв. от медицински център в града. Вече втора седмица заловени и за двете кражби няма.

29-годишният Томаш Томов се занимава се рециклиране на автомобили. Обират го за първи път в живота му. Разбира за кражбата от фирмата, която охранява автосервиза. 20 камери за видеонаблюдение, аларми на частна охранителна фирма, въоръжен пазач и две кучета. Въпреки всичко това, крадците влизат и задигат тежката каса с 2500 евро.

Томаш подозира кой стои зад обира. Разказал е и на разследващите.

Три дни по-късно по идентичен начин е задигната каса със 70 000 лева, предназначени за заплатите на лекари от медицински център в Плевен. Потърпевшите потвърдиха за кражбата, но поискаха името им да не бъде споменавано, докато тече разследването.

От Окръжната прокуратура заявиха, че работят и по двата грабежа, но все още няма резултат, който да оповестят.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...