Акценти
Начало / Общество / Наводнени къщи и тиня тормозят отново жителите на Къшин

Наводнени къщи и тиня тормозят отново жителите на Къшин

Своите притеснения относно подпочвени води сподели днес кметът на село Къшин Пламен Петков пред журналисти в пресклуба на БТА.  Според него от фирма „Паркстрой“ не са изпълнили качествено възложените им дейности за отводняването на образувалото се блато. В момента тинята продължава да е голяма, отсечени са 20 вековни дървета, които са захвърлени в блатото, допълни още кметът.

Молбата на жители от село Къшин след среща с народния представител Владислав Николов и общинските съветници от ГЕРБ Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов за спешното отводняване на къщите им и улиците на селото, не бе изпълнена, съобщи Пламен Петков. „След почистването на блатото от фирма „Паркстрой“ мазетата на къщите в центъра на селото продължават да са пълни с вода, по улиците тече вода и кал. Всички дворовете са пълни и преливат. Нетърпима миризма се разнася над селото”, посочи представителят на местната власт в Къшин.

Кметът изказа и своите притеснения, че може да пламне зараза. Всички собственици се опитват да спасят домовете си от водата, като собственоръчно почистват подпочвените води, допълни още той.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...