Акценти
Начало / Общество / Мълчаливо шествие срещу трафика на хора ще се проведе днес в Плевен

Мълчаливо шествие срещу трафика на хора ще се проведе днес в Плевен

За втора поредна година Плевен ще се включи в Похода на свободата, организиран в цялата страна от фондация „А21 България“ . Инициативата е посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора – 18 октомври, и събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българите към огромните мащаби на това престъпление. Освен това, тази инициатива цели да разпространи информация за един от най-ценните инструменти в тази борба, а именно Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали за случаи на трафик на хора денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

Мълчаливото шествие в Плевен ще започне в 11 часа на 19 октомври, събота, от сградата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, като участниците са приканени да се явят в 10:30 часа. Походът за свобода ще премине през пешеходната зона и площад „Възраждане“ до Градската градина. На финала на Похода, пред Оркестрината в Градската градина ще се състои концерт с изпълнения на млади таланти и ученически състави от средни училища и професионални гимназии в Плевен.

Организатори  на похода в Плевен са Местната комисия за борба с трафика на хора и Български младежки Червен кръст – Плевен.  В организацията, техническото обезпечаване и безпроблемното протичане на масовата се подпомага от Община Плевен и ОД на МВР.

Снимка: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...