Начало / Крими / Мъж ще лежи година в затвора за трафик на хора

Мъж ще лежи година в затвора за трафик на хора

Една година лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в Затвора в Плевен получи мъж, признал се за виновен по обвинение за трафик на хора. Х. А., който има и предишни присъди, е постигнал споразумение с магистратите и е признал извършеното от него.

Според обвинението, мъжът е обещал на две жени облаги – получаване на парични суми, които те трябвало да заработят чрез проституция. Едната от “работничките” е убедена да се занимава с най-древната професия в периода декември 2009 год. – август 2010 год., а другата – между април и август 2010 год.

Според споразумението, на Х. А. не се налага наказание “глоба” в полза на държавата. Той ще плаща направените деловодни разноски в размер на 90 лв. От времето, което трябва да изкара в затвора, му се приспада и месец и половина – толкова Х. А. е бил с мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...