Начало / Крими / Мъж от село Бреница отива на съд, опитал се да убие жена си

Мъж от село Бреница отива на съд, опитал се да убие жена си

Окръжна прокуратура–Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу  39-годишен мъж, за извършен опит за убийство на  жената, с която живее.

Обвинението срещу Васил Д. е за това, че на 18.06.2016 г. в с.Бреница, Плевенска област, направил опит умишлено да умъртви Василка Д., като деянието му останало недовършено поради независещи от него причини – престъпление, информират от Апелативна прокуратура Велико Търново.

Обвиняемият живее на съпружески начала с пострадалата. На 18.06.2016 г. около 18.30 часа Васил Д. бил в района на хранителния магазин в центъра на с.Бреница, черпел се в компанията на Костадин К. с бира и уговаряли сделка, според която Васил Д. да даде кон, кола и пари, в замяна на което да получи от Костадин К. къща в селото.

Междувременно Василка Д., разбрала от малкия им син за уговаряната сделка, бързо отишла при компанията и се развикала, че не е съгласна с размяната и че си иска коня обратно.  Обвиняемият се ядосал от намесата и от провалената сделка, извадил нож, който носел със себе си и подгонил жената. Успял да я хване, замахнал с ножа към тилната област зад главата й с намерение да я намушка, но тя успяла да се извърти и ножът се плъзнал по шията й,  разрязвайки кожната тъкан. Непосредствено след това пострадалата се отскубнала и побягнала към хранителния магазин, където се скрила.

 Васил Д. е осъждан. Има взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...