Акценти
Начало / Крими / Мъж отива на съд за притежание на наркотици с цел разпространие

Мъж отива на съд за притежание на наркотици с цел разпространие

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 39-годишен мъж, за държане с цел разпространие на наркотици – марихуана и амфетамин – престъпление, информират от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Станислав Ф. е за това, че на 15.06.2016 г., в гр.Плевен, придобил и държал с цел разпространение в лек автомобил  Фолксваген Голф, високорискови наркотични вещества по смисъла на Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекусорите, без надлежно разрешително – амфетамин с тегло19.536 гр. и марихуана с тегло 2.510 гр., на обща стойност от 601.14 лева. Както и за това, че на  неустановена дата през май 2016 г. в гр. Плевен придобил  и до 15.06.2016 г. държал с цел разпространение в жилището си, високорискови наркотични вещества, без надлежно разрешително – 5.277 гр. марихуана и  1.594 гр. амфетамин, на  обща стойност  79.48 лева, които наркотични вещества подлежат на контрол, съгласно Единната конвенция по упойващите вещества на ООН , ратифицирана от Р.България.

Обвиняемият е осъждан и в момента изтърпява присъда в затвора в  Плевен. Известен като „Естер” в средите на употребяващите наркотични вещества и на служители от МВР, като лице употребяващо и разпространяващо  наркотични вещества  – продавал марихуана и амфетамин.

На 15.06.16 г. Станислав Ф. казал на свой познат да го откара до указано място, където слязъл и след малко се върнал в колата, носейки нещо пакетирано. Малко по-късно автомобилът бил спрян  от служители на МВР. При вида на полицаите, обвиняемият  се опитал да изхвърли държания пракет. При извършена проверка на съдържанието на пакета били открити наркотичните вещества. Същият ден при извършено претърсване и изземване в неотложен случай  в  жилището на  Станислав Ф. били открити още количества марихуана и амфетамин.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...